Vvv-juustokakku

19.02.2020
Tätä kakkua tein ensimmäisen kerran jo joulukuussa omille syntymäpäivilleni. Olin nyt kahden vaiheilla reseptin kanssa, että kirjoitanko sen tänne vai Kohokohtaan. Tulin siihen lopputulokseen että laitan sen nyt omaan blogiini. Olen ennättänyt tehdä tätä jo pariinkin otteeseen. Mies kehui että tässä on paras pohja kaikista kakuista mitä olen valmistanut. Pohjan koostumuksen salaisuus onkin riisimuroissa, jotka tuovat mukavasti rapeutta pohjaan yhdessä kaurakeksien kanssa.

Olen lyhentänyt tuon kakun nimen sillä se on muuten niinkin pitkä kuin valkosuklaavadelma-vaahtokarkki juustokakku. Lyhyt nimi sointuu omaan suuhuni paremmin. Herkullinen yhdistelmä kaikkea herkullista. ❤️ Tähän alle kuvia ja ohjetta. ☺️Tämän kakun koristeluun käytin Dr Oetkerin isoja suklaakoristehelmiä, sydän vaahtokarkkeja, valkosuklaata ja itse tehtyjä sokerimassaruusuja.Vvv-juustokakku 20cm halkaisijan vuokaan

Pohja:

135g kaurakeksejä

35g riisimuroja

70g voita


Valkosuklaa täyte:

2dl kuohukermaa

100g tuorejuustoa

100g valkosuklaata

1dl sokeria

0,5dl maitoa

2 liivatelehteä


Vadelmatäyte:

2dl kuohukermaa

100g tuorejuustoa

200g vadelmaa

1,5dl sokeria

0,5dl maitoa

3 liivatelehteä


Vaahtokarkkitäyte:

2dl kuohukermaa (josta käytä 0,5dl vaahtokarkkien sulatukseen)

100g tuorejuustoa

0,5dl sokeria

80g vaahtokarkkeja

0,5dl maitoa

2 liivatelehteä


murskaa keksit ja riisimurot hienoksi muruksi joko tehosekoittimella tai käsin pussissa käyttäen esim. lihanuijaa murskaamiseen. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele irtopohjavuokan pohjalle ja laita odottamaan jääkaappiin.


Valkosuklaatäyte:

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.

2. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja lisää siihen sitten tuorejuusto. Vatkaa seos tasaiseksi. Tuorejuusto kannattaa notkistaa ennen kermaan yhdistämistä, näin saat seoksesta helpommin tasaisen, eikä juustosta jää paakkuja massaan.

3. Sulata valkosuklaa esim. mikrossa pienellä teholla ja lisää tuorejuustomassaan koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Tarkista ennen laittoa ettei suklaa ole liian kuumaa tai se voi muuttua rakeiseksi massaan yhdistettäessä. Lisää sokeri.

4. Kuumenna maito. Ota pois levyltä kun kiehahtanut. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan vesitilkkaan koko ajan sekoittaen.

5. Tarkista ettei liivateneste ole kuumaa ja lisää se ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.

.

HUOM. Itse tässä vaiheessa korotan irtopohjavuokan reunoja leivinpaperi kaistaleilla, sillä tällä ohjeella kakusta tulee korkean mallinen. Sipaise esim. öljyä vuokan reunoihin niin leivinpaperipalat tarttuvat ja pysyvät hyvin paikoillaan. Myös paperien sisäpinnat voi öljjytä niin kakku irtoaa paperista helpommin.

6. Kaada massa irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin. Anna hyytyä ainakin noin tunti ennen mustikkakerroksen lisäämistä.


Vadelmatäyte:

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.

2. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja lisää siihen sitten tuorejuusto. Vatkaa seos tasaiseksi.

3. Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne lähes sulaksi asti ja soseuta niitä hieman. Ulkomaalaiset marjat tulee kiehauttaa ennen käyttöä! Lisää vadelmat tuorejuustomassaan. Mausta sokerilla mieleisesi makuiseksi.

4. . Kuumenna maito kiehuvaksi. Ota pois levyltä kun kiehahtanut. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan maitoon koko ajan sekoittaen.

5. Tarkista ettei liivateneste ole kuumaa ja lisää se ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.

6. Lisää vadelma täyte valkosuklaatäytteen päälle

HUOM. Mitä löysempi massa, sitä tasaisemmat ovat näiden kerroksien rajat. Paksuutta on helppo säädellä liivatenesteen määrällä ja sillä, miten paksuksi vatkaat kuohukermavaahdon. 


Vaahtokarkkitäyte

1.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10minuutiksi.

2. Sulata vaahtokarkit 0,5dl kuohukermaa. Kerman voit kuumentaa mikrossa tai liedellä kiehuvaksi. Ota pois levyltä tai mikrosta ja lisää vaahtokarkit. Sekoittele ja sulata tasaiseksi. Seosta voi kuumentaa hieman lisöö jos näyttää ettei vaahtokarkit ala sulaa kunnolla. Jäöhdutä seos.

3. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisäö jäöhtynyt vaahtokarkkiseos ja sokeri.

4. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää lionneet liivatelehdet. Lisää liivateneste juustokakkutäytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

5. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun vielä hyytyä vähintäön muutama tunti ennen vuokasta irrotusta.