Vadelma-valkosuklaa juustokakku

29.01.2020
Taas kirjoittelen pikaisesti puhelimella. On ollut kaikenlaista pientä puuhaa niin en ole saanut aikaiseksi kaivella läppäriä esille. Tästä syystä tekstien ulkoasukin on normaalista poikkeava, muokkailen sitten myöhemmin.

Mutta nyt itse asiaan.. Toissa viikonloppuna valmistin herkullisen juustokakun jossa päämakuina vadelma ja valkosuklaa. Vadelma on ihanan raikas makupari makealle valkosuklaalle. Päälle tein kiilteen marli vital multivitamiini mehusta, jonka väri on ihanan tumma ja näyttävä. 

Paljon uusia juttuja on meneillään leivontaan liittyen, jonka myötä tulen julkaisemaan ohjeita muuallakin kuin oman blogini sivuilla, mutta siitä lisää myöhemmin. En ole kuitenkaan hylkäämässä tätä sivustoa vaan aion tännekin reseptejä laittaa ja toki myös ohjaan linkin kautta toiselle sivulle jos jokin ohjeeni siellä on. 

Tähän alle kuvaa kakustani sekä tietysti ohje. ☺️


Vadelma valkosuklaa juustokakku mehukiilteellä 20cm halkaisijan vuokaan

Pohja:

170g keksi kaurakeksi

60g voi


Vadelmatäyte:

3dl kuohukerma

150g tuorejuustoa

200g vadelmaa

N. 1,2dl sokeria

0,5dl vadelmamehua

3 liivatelehteä

Valkosuklaa täyte

3dl kuohukermaa

150g tuorejuustoa

0,5dl sokeria

120g valkosuklaata

0,5dl maitoa

2 liivatelehteä


Mehukiille:

3 liivatelehteä

2,5dl marli vitali multivitamiini mehua


Ohjeistus 

Keksipohja:


murskaa keksit hienoksi muruksi joko tehosekoittimella tai käsin pussissa käyttäen lihanuijaa murskaamiseen.
Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan.
Painele irtopohjavuokan pohjalle ja laita odottamaan jääkaappii.


Jos vuokasi on matala, voit korottaa reunoja reunakalvolla tai leivinpaperi kaistaleilla. Kiinnistä ne reunaan ruokaöljyn avulla. Sipaise öljyä myös sisäpinnoille niin kakku on helpompi irrottaa.


Vadelmatäyte:


1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.


2. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja lisää siihen sitten tuorejuusto. Vatkaa seos tasaiseksi.


3. Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne lähes sulaksi asti ja soseuta niitä hieman. Ulkomaalaiset marjat tulee kiehauttaa ennen käyttöä! Lisää vadelmat tuorejuustomassaan. Mausta sokerilla mieleisesi makuiseksi.


4. . Kuumenna vadelmamehu. Ota pois levyltä kun kiehahtanut. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan mehuun koko ajan sekoittaen.


5. Tarkista ettei liivateneste ole tulikuumaa ja lisää se ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.


Valkosuklaa täyte 


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.


2. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja lisää siihen sitten tuorejuusto. Vatkaa seos tasaiseksi. Tuorejuusto kannattaa notkistaa ennen kermaan yhdistämistä, näin saat seoksesta helpommin tasaisen, eikä juustosta jää paakkuja massaan.


3. Sulata valkosuklaa esim. mikrossa pienellä teholla ja lisää tuorejuustomassaan koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Tarkista ennen laittoa ettei suklaa ole liian kuumaa tai se voi muuttua rakeiseksi massaan yhdistettäessä. Lisää sokeri.


4. Kuumenna maito. Ota pois levyltä kun kiehahtanut. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan vesitilkkaan koko ajan sekoittaen.

5.Tarkista ettei liivateneste ole kuumaa ja lisää se ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.

6. Kaada massa irtopohjavuokaan vadelmatäytteen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin. Anna hyytyä useampi tunti tai pakastimessa hyydytettynä tunti ennen kiilteen valmistusta.


Mehukiille:


1.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ohjeen mukaan 5-10 minuutiksi.


2.Laita mehu kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja lisää siihen liivatelehdet(purista ylimääräinen vesi pois) koko ajan sekoittaen.


3.Anna kiilteen jäähtyä kädenlämpöiseksi välillä sekoitellen. 

Liian kuuma kiille kerros sulattaa alempaa täytekerrosta lisätessä ja kiilteen joukkoon voi nousta kokkareita alemmasta täytteestä!


4. Lisää kiille jäähtyneenä kakun päälle ja anna kakun hyytyä vielä useampi tunti jääkaapissa. Kiillettä ei kannata hyydyttää pakastimessa, sillä sen pintaan voi tulla jäähilettä, koska se on niin nestemäistä.


Kakku koristeltu valkosuklaalla, vadelmilla, mantelijauheella ja tuoreella rosmariinilla.