Tuoppikakun valmistus
Tässä kirjoituksessa annan vinkkejä tuoppikakun valmistukseen

Kuvassa sulatetun sokerin pieniä murusia ripoteltu kerman päälle. Sulavat siihen kivasti antamaan ruskeaa sävyä.
Niin sanotun "oluen" valmistin edellisenä päivänä. Tämä valmistetaan sulatetusta sokerista. Itse sulatin noin 2dl sokeria, vähempikin riittänee. Selailin ohjeita ja niissä neuvottiin kaatamaan sulatettu sokeri pellille leivinpaperin/folion päälle ja siitä sitten jäähdyttyä pilkkomaan sopiva palanen. Sain itse kuitenkin mielestäni paremman idean, eli muotoilin foliosta kourun joka olisi muodoltaan sopiva tölkistä valuvaa "olutta" varten. Siihen sitten kaadoin sulatetun sokerin jäähtymään, välillä tikulla sokeria siirrellen folion päihin ettei kaikki jää keskelle kourua. Tästä sitten katkaisin sopivan mittaisen palan kakkua varten. Olutvanan päitä pystyy vähän veistämään terävämmäksi tölkkiä ja kakkuun tökkäämistä varten.


Suosittelen valelemaan olutvanan tyveen sulatettua suklaata kun tökkäät sen kakun keskelle. Näin se pysyy tiukasti kiinni kakussa kun suklaa kovettuu jääkaapissa ollessa. Myös tölkin suulle voit laittaa sulatettua suklaata, jos haluat että tölkki pysyy tiukasti kiinni kakussa. Ei myöskään kannata tehdä vanasta liian pitkää tai se ei pysy tukevasti kakussa kiinni.

Puukuvioinnin sai tehtyä ruskeaan massaan helposti puisella grillitikulla ihan käsivaralla, mielestäni lopputulos oli hyvä. Tein siis tuopin reunan tällaisista "puusuikaleista", jotka pitää asetella niin että menevät yläreunasta hieman limittäin, muuten ne alkavat mennä vinoon. Tein niistä sen verran pitkiä että niistä muodostui ylös taivutettuna myös reuna oluttuopille. Pintaa hieman sävytin leivontakaakaon avulla ja saumoihin lisäsin vähän mustaa elintarvikeväriä.

Kakun kanteen en laittanut kreemiä, sillä siihen tulisi kermavaahtokuorrute, eikä päällistä kuorruteta sokerimassalla, joten kreemi ei ole välttämätön siihen kohtaan.

Kahvan tein useamman päivän ennakkoon. Siihen laitoin molempiin kahvan päihin sisälle tikut joilla se olisi helpompi kiinnittää. Lisäksi laitoin väliin vielä sokeritahnaa. Itsellä oli sen verran painoa kahvassa ,että yläosa meinasi lähteä luisumaan irti. Pistin kahvaa vasten painon jääkaappiin että sain sen tarttumaan kunnolla. Muita nauhoja ja ns. ruuveja kiinnitin vedellä ja sokeritahnalla.
Myös koristelaatat ja kirjaimet kannattaa tehdä muutama päivä aiemmin kuivamaan. Loppuviimeistelyt kuten alareunan nauhat ja harmaat nauhat tehty aivan viimeiseksi kun kakku on jo kasassa.

Olutkuohut tehty ihan perus kermavaahdolla, halutessaan voi laittaa sekaan tuorejuustoa. Tällä pyöreäpäisellä tyllalla tein pallomaiset pursotukset.
Tässä kakussa on kyllä monta erilaista työvaihetta ja voi kuulostaa hieman työläältä, mutta jos minä sain tämän kasaan parin päivän aikana seuranani puolivuotias ja 4- vuotias niin varmasti onnistuu monelta muultakin. Aloittaa vain valmistelut hyvissä ajoin niin tekeminen käy vaivattomasti. :)

Tässä toinen olutkakku. Homer valmistettu sokerimassasta eli kuva piirretty itse massaan. Jos haluat lukea lisää tämän kyseisen kakun valmistuksesta, pääset blogitekstiini tästä linkistä:
https://www.emmaleipoo.com/l/homer-olutkakku/