Täytekakkuja ja sairaslomaa

23.10.2019

Tämä pimenevä syksy on aika tunnelmallista, mutta samalla myös masentavaa aikaa, ainakin minulle. Pari kuukautta olen kerennyt olla työelämässä, mutta sille tuli nyt takapakkia. Uudessa työssä mennyt hienosti ja olen viihtynyt, mutta nyt sitten se terveys alkoi reistailla.

Moni ei heti uskoisi, että minun ikäisellä olisi vielä suuria terveyshuolia, mutta niitä on ehtinyt olla enemmän kuin tarpeeksi synnynnäisen lonkkavian vuoksi. En ole kauheasti avannut henkilökohtaista elämääni blogin puolella, sillä en koe sen kuuluvan aihepiireihini. Nyt kuitenkin sen verran ollut kirjoitusmotivaatio hukassa, joten tässä se suurin syy. En todellakaan tiedä mikä minusta sitten isona tulee, koska en voi terveyteni takia tehdä keittiötyötä eläkeikään asti. En osaa kuvitella itseäni mihinkään muuhun kuin fyysiseen työhön, joka liittyy jollain tapaa ruuanlaittoon tai leivontaan. Unelmatyöni olisi varmasti jollain tapaa leivontaan liittyvä ja sitä voisi tehdä kotoa käsin. Tykkään myös tästä blogin kirjoittamisesta, mutta sen yhdistäminen työhön on aika hankalaa ja kilpailu varmasti kovaa tällä alalla. 

Elän tässä nyt lähiviikot hieman epätietoisuudessa ennen kuin pääsisin kunnolla tutkittavaksi. Viimeisin leikkaus oli 2016 kesällä ja elinikä ennuste lonkalle olisi n. 10stä 15sta vuotta. Sitten kun niveloireet palaa, olisi seuraavaksi edessä tekonivelleikkaus, joka onneksi on pieni paha verrattuna kolme vuotta sitten tehtyyn operaatioon. 

Mutta nyt olennaiseen. Olen yrittänyt pitää mieleni virkeänä leipomalla. Kakkua olen siis yrittänyt kasailla. Tein tuossa viime viikolla 2v syntymäpäiville kakun, johon koristetoiveena oli isot koneet, kuten traktorit, kuormaajat jne. Koska motivaatio ei ollut huipussaan, tyydyin leluhyllystä löytyvään koristeeseen. Hyvin oli kelvannut tämä ratkaisu ja koristeen saa sitten leikkeihin ja muistoksi. 
Loppu raaka-aineista valmistin itselle juustokakkua, joka oli maultaan valkosuklaa-sitruuna. Aivan mahdottoman hyvää oli. Valitettavasti ohjetta en nyt vielä julkaise, koska en mitannut tarkkaan kaikkia ainesosia. Lähes kaikki muut mittasin, paitsi täytteisiin lisäömäni sokerin määrän. En mielelläni julkaise keskeneräistä ohjetta, vaikka pystyisihän sokerin määrän oman maun mukaan lisäämään. Jos joku haluaa kyseisen ohjeen puutteineen, voi sitä kysellä joko fasebookin messengerin kautta tai sähköpostilla. 


Muovisen koristeen lisäksi ns. hiekaksi käytetty murennettua kaurakeksiä.


Tässä juustokakku. Koristeena marenkeja, valkosuklaalla päällystettyjä lakritseja, keksinmurua ja kermaa pursotettuna.