Suklaareuna kakkuun

03.12.2019

Tämän juustokakun reseptin löydät täältä:

https://www.emmaleipoo.com/l/mustikka-valkosuklaa-juustokakku/


Suklaa reuna kakkuun (20cm halkaisija)


Vähän vajaa levy Pandan valkosuklaata (jäi noin 2 riviä ylimääräistä)

Tarvitset myös:

-pursotinpussin

-leivinpaperia tai reunakalvoa

- mahdollisesti mittanauhan, ei välttämätön jos osaat arvioida mittoja

1. Sulata suklaa esim. mikrossa pienellä teholla ja sekoittele välillä. Liian kuuma lämpötila voi pilata suklaan ja tehdä siitä tönkköä liisteriä. Olen joskus pelastanut tämän lisäämällä tilkan kermaa, mutta se sitten muuttaa suklaan rakennetta, eikä ole enää niin jämäkkää kovetuttuaan, jos edes kovettuu kunnolla. Tätä voi toki yrittää, mutta en lupaa että auttaisi tähän tarkoitukseen.

2. Leikkaa leivinpaperista kaistaleita 2 kappaletta, jotka ovat esim. puolet ja puolet kakun ympärysmitasta. Kaistale voi olla sentin tai pari kakkua korkeampi niin saat siitä näyttävämmän näköisen.

3. Laita sulatettu suklaa pursotin pussiin ja leikkaa kärkeen pieni reikä. voit kokeilla leivinpaperin päälle pursotuksen paksuutta ja tarvittaessa suurentaa reikää.

Kannattaa odottaa että suklaa jäähtyy hieman, jolloin se on vähän paksumpaa ja helpompi pursottaa siististi. Kuumana se on vielä aika vetelää.

4. Aseta leivinpaperista leikatut kaistaleet ison leivinpaperiarkin päälle ja ala pursottaa haluamaasi kuviota koko kaistaleen alueelle. Pursotus saa mennä kaistaleen reunojen yli, näin reunat jäävät tasaiseksi. Jos haluat yläreunasta kaarimaisen pursotukseltaan niin silloin jätä yläreunaan tyhjää tilaa.

5. Aseta pursotetut leivinpaperikaistaleet kakun sivuille ja katso että saumakohdat kohtaavat, ettei niiden välille jää tyhjää rakoa. Paperit voivat mennä hieman päällekkäin, tällöin tulee vain olla tarkempi irrottaessa, ettei koriste repeä. Painele paperia kevyesti kakun reunaan kiinni ja vie kakku esim. pakastimeen, jotta reunakoriste kovettuu nopeasti.

5. Kun reunat ovat kovettuneet täysin, voit irrottaa leivinpaperit varovasti. Tämä tapahtuu hyvin vaivattomasti kun vain on tarkempi noiden saumakohtien kohdalla.