Sokerimassavauvan valmistus

03.12.2019

1. Painele ihonväristä massaa tiiviisti silikoniseen vauvamuottiin. Jotkut käyttävät muotin pohjalla tomusokeria, öljyä tai maissitärkkelystä, mutta en koe näitä tarpeelliseksi irrottamisen kannalta jos vauvan kovettaa kunnolla.

2.Kun olet painanut massan tarpeeksi hyvin muotin sisään, leikkaa ylimääräinen massa muotin pintaa myöten veitsellä vaakatasossa pois. Älä siis pidä veitsen terää muottiin päin kun vedät ylimääräisen massan pois ettet vahingossa leikkaa muottia. Jos kuitenkin epäilyttää leikata veitsellä niin voit kokeilla esim. leivontalastalla leikkaamista.

3. Kun olet tasoittanut massan, laita muotti pakastimeen. Pidä muottia siellä vähintään 20-30 minuuttia, jotta vauva kovettuu kunnolla. Jos vauva ei ole tarpeeksi kova voi tulla ongelmia irrotuksessa ja vauvasta voi tulla epämuodostunut muotista irrottaessa.

4. Kun otat vauvan muotteineen pakastimesta, aloita irrotus heti ettei vauva kerkeä pehmentyä. Irrottele ensin vauvaa ääriviivoistaan. Kun aloitat vauvan irrotuksen muotista, "synnytä" takapuoli ensin. Näin et vahingossa paina vauvan korvaa joka voi mennä lyttyyn painamisen takia. Älä pidä muottia pöytää vasten irrottaessa vaan vähän koholla pöydän pinnasta. Eli tipauta vauva ulos muotista takapuoli edellä. Älä säikähdä jos pinta muuttuu kosteaksi, se johtuu vain lämpötilan muutoksesta eli massa alkaa hikoilla. Pinta kuivaa kuitenkin aivan tavalliseen tapaan.


5. Värjää vauvan hiukset ja kulmakarvat esim. tummalla leivontakaakaolla maalaamalla veden avulla. Tässä voi käyttää myös kirkasta alkoholia nesteenä, mutta koska en vieraile pahemmin Alkossa niin vesi toimii ihan hyvin. Toki jos löytyy ruskeaa pastaväriä tai elintarviketusseja niin niilläkin voi värjätä

Leivontatarvikeliikkeistä saa valmista ihonväristä massaa esim. Funcakes merkkisenä. Tässä kuvassa vertailun vuoksi edessä valmiista massasta tehty vauva ja takana valkoisesta massasta Wiltonin ivory ja pink väreillä värjätty vauva. Itse värjätty ei niin lämminsävyinen, mutta silmiinpistävää eroa ei ole. Ihonväriseen pastavärin lisäksi massaan kannattaa laittaa hieman vaaleanpunaista massaa, ettei värisävy jää liian kylmäksi. Oikean värisävyn saa vain kokeilemalla ja väriä tosi pienissä erissä lisäten ettei värjäys mene ihan pieleen.

6. Vaatetusta voi valmistaa käsivaralla omien taitojensa mukaisesti.

Tähän alle kuvia muutamista valmistamistani vauvoista vaatetuksineen.

Säilytys: Kun koriste on kuivunut hyvin, säilyy se huoneenlämmössä suljetussa rasiassa.