Sitruuna-suklaa juustokakku brownie pohjalla

02.06.2023
RESEPTI: Sitruuna-suklaa juustokakku brownie pohjalla18cm halkaisijan vuokaan

Brownie pohja:

100g voi

100g Tummasuklaa

1 kananmuna

0,75-1dl sokeria

1,25dl sunnuntai gluteeniton jauhoseosta

Ripaus suolaa

1dl cashew pähkinöitä

Sulata voi ja suklaa kulhossa. Anna hieman jäähtyä ja lisää samalla vatkaten kananmuna. Lisää sitten sokeri, suola ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon pähkinät. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 min niin että kuumana pohjan keskikohta on hieman hytkyvä. Anna jäähtyä täysin ennen täytteen valmistusta. Voit tehdä myös esim. 20cm vuokaan, mutta huomio että paistoaika voi olla hieman lyhyempi.

Suklaa täyte:

100g tummaa suklaata

100g tuorejuustoa

2dl kuohukermaa

Noin 1dl sokeria

1,5 liivatelehteä

0,5dl nestettä sulatukseen

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hieman. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma, sokeri ja tuorejuusto kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaa samalla vatkaten. Kuumenna 0,5dl esimerkiksi maitoa liivatteiden sulatukseen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan nesteeseen. Sekoita kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla vatkaten. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jonkin aikaa ennen toisen täytteen valmistusta.

Sitruunatäyte:

100g tuorejuustoa

2dl kuohukermaa

0,5-0,75dl lemoncurdia

0,25dl sitruunamehua

0,75dl sokeria

2 liivatelehteä

0,5dl nestettä liivatelehtien sulatukseen

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma, sokeri ja tuorejuusto kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon lemoncurd ja sitruunasta puristettu mehu. Kuumenna 0,5dl neste,esim maito ja lisää siihen liivatelehdet. Sekoita kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna koko kakun hyytyä vielä vähintään muutama tunti jääkaapissa ennen vuoasta irrotusta.