Puolukka vaahtokarkit

08.10.2021
RESEPTI: PuolukkavaahtokarkitūüĎá

200g puolukoita
1dl vettä
1.Keitä puolukoita veden kanssa noin 15 minuuttia jotta puolukoista irtoaa kaikki neste. Siivilöi kuoret pois mehusta. Mittaa 0,5 dl mehua sokeriliemen keittämiseen. Jätä loput talteen liivatteiden sulatukseen.

3 kananmunan valkuaista
2-3rkl tomusokeria
2,25dl hienoa sokeria
2rkl glukoosisiirappia
0,5dl puolukoiden mehua
7 liivatelehteä
Noin 0,5dl puolukkamehua liivatteiden sulatukseen.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
3. Mittaa kattilaan valmiiksi odottamaan puolukkamehu, hieno sokeri ja glukoosisiirappi.
 5-10 minuutiksi.
Laita kattila kuumenemaan levylle sillä välin kun vaahdotat valkuaiset. Kattilassa olevan sokeriliemen tulee olla 125 asteista,eli tarvitset lämpömittarin. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri.
4.Kaada valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana kuuma sokeriliemi samalla vatkaten. 
5. Kuumenna mehu liivatteiden sulatusta varten. Lisää kuumaan mehuun liivatelehdet ja sekoita kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet.
6. Kaada liivateneste ohuena nauhana vaahtokarkkimassan joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa massaa noin 10 minuuttia kunnes massa on hyvin jäähtynyt.
1dl perunajauhoja
2dl tomusokeria
7.Sekoita tomusokeri ja perunajauhot sekaisin. Ripottele seosta leivinpaperin päälle peittävä kerros. Pursota vaahtokarkkimassa leivinpaperille joko pötköinä vieri viereen tasoittaen levyksi lastalla tai pursota tyllan avulla esimerkiksi ruusukkeiksi tai tee pötköjä joista leikkaat kuivamisen jälkeen paloja. Anna vaahtokarkkien kuivahtaa 7 tunnista vuorokauteen.
8. Jos teet levyn niin leikkaa se kuivumisen j√§lkeen paloiksi √∂ljytyll√§ veitsell√§. Py√∂rittele vaahtokarkit tomusokeri-perunajauho seoksessa ja vaahtokarkit ovat valmiit!ūüíē Karkit s√§ilyv√§t hyv√§n√§ huoneenl√§mm√∂ss√§ 1-2 viikkoa jos sinne asti "s√§ilyv√§t" sy√∂m√§tt√§.ūüėÖ