Pullapäivä

02.04.2020
Eilen oli meillä pullapäivä. Innostuin tekemään monen muotoisia pullia. En ole moneen vuoteen tehnyt korvapuusteja enkä pullapitkoa neljällä säikeellä, joten päätin tehdä molempia.

 Korvapuustien teko olikin mukavaa pitkän tauon jälkeen. Olin vähän epäileväinen mitä niistä tulisi kun viime kerrasta oli jo aikaa. Uunissa ollessa seurasin jännityksellä säilyvätkö pullat yhtä kauniina kuin uuniin mennessä. Taidot olivat onneksi vielä tallella ja korvapuustit onnistuivat lähes täydellisesti. ❤️ Korvapuustien valmistukseen teen oman kirjoituksen ja sen löydät muuta makeaa kansiosta. 
 Pullapitkon teko olisi ollut helppoa jos olisin edes vähän muistanut letityskaavaa. Ensin katselin netistä erilaisia letitysvideoita, mutta tulin siihen tulokseen että ne olivat liian nopea tempoisia, enkä viitsisi kelata niitä koko ajan edes takaisin. Onneksi muistin, että minulla on vanha Kotiruoka keittokirja, jossa oli kuvallinen ohje letityksestä. Siitä olikin iso apu ja letitys onnistui. Pitkoon tuli yksi kauneusvirhe, mutta en jaksanut enää korjailla. Tähän alle laitan kuvan letitys ohjeesta, jos siitä olisi jollekin mullekin hyötyä.


Korvapuustien ja pienen pitkon lisäksi tein meidän perheen ykkös suosikkia eli voisilmäpullia. Itse painan etusormen ja peukalon avulla kuopat voideltuihin pulliin. Sen jälkeen pyöritän voinokareet jauhoissa jotta ne pysyisivät paremmin kuopassaan paistuessa. Voisilmän päälle ripottelen hienoa sokeria ja ripauksen vaniljasokeria.


VINKKI: Jos haluat voitelussa käytettävästä kananmunasta juoksevampaa, lisää sen joukkoon pieni ripaus suolaa. Suola muuttaa hieman kananmunan koostumusta ja näin sillä on helpompi voidella pullat. 


Kokeilin myös hyödyntää jääkaapissa ollutta kinuskikastiketta kierrepulliin. Kokeilu ei mennyt ihan putkeen. Sain nättejä kierrepullia, mutta paistuessa kinuski tahtoi valahtaa pois pullan sisältä. Jos pullat olisivat olleet paperivuokissa, olisivat ne ehkä jopa onnistuneet. Kuvaa näistä ei tullut otettua, vaikka ihan nättejä olivatkin. Ehkä seuraava kokeilu onnistuu paremmin. 🤔