Prinsessakakku kummitytölle

23.04.2019

Heti kun sain maidottoman kakun pois käsistäni, pitikin aloittaa jo seuraava projekti. Ei pitänyt taas olla mitään kakun tekoa, mutta kummasti niitä alkaa ilmaantua heti kun pääsen sanomasta ettei mitään ole tiedossa. No ei se mitään, mielelläni lähdin tätä tyttömäistä prinsessateemaa toteuttamaan kun oli vapaat kädet. Paljoa ei ollut aikaa koristeiden valmistukseen ennakkoon, joten piti keksiä jotain suht helppoa ja sievää. Värithän olisivat tietysti oikein tyttömäiset. Lisähaastetta kakkuun teki se, että molemmat tytöt olivat kotosalla niin välillä neiti 7kk oli keittiössä työnjohtajana syöttötuolissaan. Onneksi isompi tyttö piti pienelle välillä seuraa, joskin hän oli sitten kaiken lisäksi sairaana kuumeessa. Mutta ihmeen hyvin sain kakun toteutettua tästä kaikesta huolimatta, kaikki pysyi jopa kasassa kun kerroskakku oli kyseessä.

Halusin kokeilla tehdä sokerimassasta kruunun. Muotteja minulla ei tähän hienouteen ole, mutta päätin kokeilla tehdä ihan käsivaralla paperiin kruunumuotin. Siitä tulikin ihan kivan näköinen kun vielä lisäili muutamia helmiä valmiiseen kruunuun. Pitää laittaa muotti talteen niin voin hyödyntää sitä myöhemminkin. Pinnalle sipaisin vielä elintarvike kimalletta niin sain kruunusta hopean hohtoisen. Ylemmän kakun reunaan kiinnitin koristenauhan jossa on "timantteja". Tämä nauha on joskus ostettu leivontatarvikeliikkeestä metritavarana, eli ei siis ole syötävää. Sokerimassaruusun kiinnitin puisella grillitikulla, koska se ei olisi pysynyt kakkujen saumakohdassa liimaamalla. Alaosan kakkuun käytin pursotuksiin kauravispiä, jotta saisin varmasti nätin lopputuloksen koska sitä oli niin hyvä pursottaa.

Ostin Wiltonin laattamuottisetin niin pääsin niistäkin yhtä kokeilemaan tähän kakkuun. Pursotukset tehty Wiltonin M1 tyllalla (tähtitylla).

Kaksoispursotus: Laitoin kahta eri väristä "kermaa" vierekkäin pursotinpussiin niin sain kaksivärisen pursotuksen. Voit myös laittaa eriväriset kermat omiin pusseihinsa ja ne sitten yhdessä sen pussin sisälle jolla pursotat.

Sokerimassa on värjätty Wiltonin pastavärillä (rose). Väriä vaivattu valkoisen massan sekaan niin, ettei ole värjätty loppuun asti tasaiseksi jolloin väri on saatu jäämään tuollaiseksi marmorimaiseksi.

Linkki sokerimassaruusujen valmistukseen:

https://cms.emmaleipoo.webnode.fi/l/sokerimassa-ruusut/Tässä joitain käyttämiäni välineitä. Kruunun tein niin että kaulin parin millin paksuiseksi sokerimassan ja piirsin kruunun elintarviketussilla massaan. Leikkasin sen irti terävällä veitsellä. Voit kiinnittää leivinpaperin teipillä nurinpäin olevan juomalasin ympärille (jottei se tartu lasiin kiinni) ja sitten asettaa kruunun sen ympärille kuivumaan muotoonsa. Ensin tulee toki etsiä sopivan kokoinen lasi tai mikä vain pyöreä ympäryksinen tavara, jonka avulla saat kruunuun sopivan muodon. Lopuksi sivelin kuvassa olevaa kimalletta kruunun pinnalle (rainbow dust).