Ohjeita koivun kanto-kakkuun

03.12.2019

Näiden koivunkanto kakkujen valmistus häihin oli ehkä yksi vaativimmista mutta samalla hauskimmista projekteista joita olen tehnyt. Tähän alle laittelen ohjeistusta miten olen itse kyseisen koristelun toteuttanut.

Koivun lehdet valmistin hyödyntämällä ruusunlehti muottia. Kun painelin lehdet muotilla kaulitusta sokerimassalevystä, venytin niiden leveintä kohtaa muotoillakseni niistä koivunlehden mallisia. Lehtiä tein reilusti, yli 100kpl, sillä olisi ärsyttänyt jos olisivat loppuneet kesken koristeluvaiheessa. Suosittelen tekemään nämä hyvissä ajoin, useampi päivä ennen kakkuun asettamista.

Lehdet asettelin kovettumaan kuperalle/koveralle pinnalle, jotta niihin tulisi erilaisia muotoja. Näin lehdet ovat eläväisemmän näköisiä verrattuna aivan suoriin ja tasaisiin lehtiin.


Kun lehdet olivat kovettuneet muotoonsa, maalasin ne yksitellen käyttäen Wiltonin vihreää pastaväriä.


                                                                   Ohjeistus kakusta koivuksi

Pahoittelen jos käsialani on hankalaa luettavaa. Tuosta kreemistä sen verran, että tein voikreemin johon lisäsin väriksi ihonväristä pastaväriä (ivory) ja hitusen leivontakaakaota. Kannattaa lisäillä vähitellen pieniä määriä väriä ja kaakaota, ettei kreemi mene vahingossa liian tummaksi.

Vuosirenkaita siistiessä voi kostuttaa pensseliä hieman vedellä niin kreemi ei tartu pensseliin.Kantokakut ovat suklaakakkuja, joten kaivertaessa kakun tumma pinta tulee hienosti lisäefektiksi halkeamiin. Jos käytät vaaleaa kakkupohjaa, voit värjätä näkyviin tulevat kohdat vaikka leivontakaakaon avulla tummemmaksi. Vettä hieman lisäämällä kaakaoon saat siitä sopivan massan jolla värjätä kolot. Kannattaa käyttää tummaa leivontakaakaota.


Tuosta kohdasta 4 vähän uupuu tekstin reunaa, mutta saanee selvää mistä kyse.

Kohtana 5 on sitten koivukuvioiden maalaus mustalla pastavärillä. Ihan lopuksi kiinnitin koivunlehtiä elintarvikeliimalla.

Reunojen kaarna on sävytetty tummalla leivontakaakaolla veden kanssa maalaten ja lisäksi sävytetty Wiltonin ihonvärisellä (ivory) pastavärillä.

Tässä vielä kaikki kolme kantokakkua juhlapaikalla telineissään. Kaiverrukset tehty cocktailtikun avulla ja päälle maalattu sydämet ja kirjaimet kaakaolla ja mustalla elintarvikevärillä.