mustikka-Omar juustokakku Omar kiilteellä

19.10.2022
Mustikka-Omar juustokakku Omar kiilteellä
Pohja (18cm halk.):

130g kaurakeksejä

20g riisimuroja

70g Oivariinia

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata seuraavaksi voi. Lisää keksimurska ja riisimurot voin joukkoon ja sekoita tasaiseksi.Kaada muruseos vuoan pohjalle ja tasoita. Keksimurskaa voi nostaa osittain myös vuoan reunoille. Laita odottamaan jääkaappiin.


Omar täyte:

200g Omar karkkeja

Karkkien sulatukseen 1dl kuohukermaa

100g tuorejuustoa

2dl kuohukermaa

0,5dl sokeria

0,25dl maitoa tai kermaa liivatteiden sulatukseen

2,5 liivatelehteä

Sulata ensin karkit kerman joukossa kattilassa. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin jatkat täytteen valmistusta.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa sillä välin tuorejuusto, kuohukerma ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt Omar-karkkiseos ja vatkaa täyte tasaiseksi.Kuumenna nestetilkka ja laita siihen lionneet liivatelehdet. Sekoittele kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla vatkaten. Kaada täyte hyytymään vuokaan. Anna täytteen jähmettyä hieman ennen kuin aloitat seuraavan täytteen valmistusta.


Mustikkatäyte:

180-200g mustikkaa

0,75dl sokeria

2dl kuohukerma

100g tuorejuustoa

3 liivatelehteä

0,25dl nestettä liivatelehtien sulatukseen (esim vesi, maito tai kerma)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mustikat jos ne ovat pakastettuja. Itse soseutin mustikoita täytteeseen, mutta se ei ole pakollista. Vatkaa kerma, tuorejuusto ja sokeri vaahdoksi. Lisää mustikat joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna nestetilkka ja lisää liivatelehdet siihen. Sekoittele kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla vatkaten. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen kiilteen valmistusta.

Omar kiille: 

150g Omar karkkeja

2dl kuohukermaa

1,5-2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Kuumenna kerma ja sulata siihen Omar karkit. Kun seos on tasaista ota se pois levyltä ja lisää liivatelehdet. Sekoittele kunnes liivatteet ovat sulaneet joukkoon. Anna kiilleseoksen jäähtyä täysin ennen kuin lisäät sitä kakun päälle.