Munaton ja gluteeniton kaakao-mustikkapiirakka

25.02.2023
Munaton ja gluteeniton kaakao-mustikkapiirakka, ohje alle.👇 Tästä piirakasta tuli yllättävän hyvää ja mehevää vaikka välillä olen hyvin skeptinen näihin kokeiluihini, varsinkin jos kyse on jostain erityisruokavalioon liittyvästä. Kerralla onnistui eikä tullut liian makeaa. 😊❤️Halutessaan voi tehdä myös tavallisilla jauhoilla.
Gluteeniton munaton kaakao-mustikkapiirakka
Pohja:
130g tuorejuustoa

150g voita sulatettuna

1- 1,5dl sokeria

3dl Semperin gluteenitonta jauhoseosta (tai Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta)

0,5dl kaakaojauhetta

0,5tl leivinjauhetta

0,5tl ruokasooda

0,5tl suolaa

1tl vaniljasokeria

Pohjataikinan päälle:
2,5dl mustikoita

1rkl perunajauhoja

Valmistus: sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettuun voihin tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi, älä vatkaa enempää. Valmiin taikinan koostumus on aika tiivis ja sen pystyy tasoittelemaan vuokaan vaikka käsillä. Levitä taikina noin 30cm x18cm kokoiseen neliskanttiseen vuokaan tai pyöreään 25-26cm halkaisijan vuokaan. Sekoita mustikoihin perunajauho ja ripottele ne piirakan päälle. Tuoreisiin mustikoihin ei ole pakollista lisätä perunajauhoa.


Muruseos marjojen päälle(ei pakollinen):

50g voita

0,5dl sokeria

0,5-0,75dl kaakaojauhetta

1,5dl jauhoa

Sulata voi ja sekoita muut aineet siihen. Ripottele seos sormin piirakan päälle pieninä paloina. Paista piirakka uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys.