Minttukrokantti-juustokakku uudella tyylillä

03.12.2019

Minttukrokantti-suklaajuustokakku (15cm vuoka)

Pohja + välikerros keksistä:

150g pipareita murennettuna

60g voita sulatettuna

TÄSTÄ MÄÄRÄSTÄ PUOLET MENEE KAKUN POHJALLE JA PUOLET KAKUN TÄYTEKERROSTEN VÄLIIN. Jos et halua tehdä keksistä kakun väliin kerrosta niin tästä määrästä riittää puolet pelkkään pohjaan.

Täyte:

2,5dl kuohukermaa

Philadelphia iso pakkaus tuorejuustoa (vähän vajaa 300g)

4 riviä suklaata Taloussuklaalevystä (tummasuklaa)

5 riviä suklaata Maraboun minttukrokantti-suklaalevystä

0,5-1dl sokeria (maun mukaan)

0,75dl kermaa tai maitoa

2 liivatelehteä

Valmistusohje:

Pohja: Murenna piparit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele puolet muruseoksesta irtopohjavuokan pohjalle.

Vuokan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi niin kakun siirtäminen tarjoilualustalle käy helpommin. Jos vuokasi on tarpeeksi korkea, öljyä vuokan reunan sisäpinta niin kakku irtoaa reunoista nätisti ja helposti. Vuokaa voi korottaa reunakalvolla tai leivinpaperikaistaleilla. Ainakin leivinpaperit kannattaa öljytä ja myös kiinnittää öljyn avulla reunaan niin kakun käsittely on helpompaa kun paperit pysyvät paikoillaan.

Täyte:

Voit tehdä täytteen niin että valmistat koko määrän ja jaat sen kahtia ennen liivatteen laittoa jos aiot tehdä täytteen väliin kuvassa olevan keksikerroksen Tällöin kumpaankin täytekerrokseen tulee 1 liivatelehti/täytekerros. Liivatenesteeseen voit käyttää puolet ohjeen määrässä olevasta kermasta/maidosta. Voi myös käyttää 0,5dl/kerros jos haluat massasta ohuempaa valmistusvaiheessa. Näin saat tasaisemmat täytekerrosten rajoista kun massa asettuu helpommin.

1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää notkistettu tuorejuusto. Tuorejuuston voi notkistaa lisäämällä siihen vähän kermaa ja vatkaamalla tasaiseksi.Tämä vain siksi, että tuorejuusto sekoittuisi tasaisemmin kerman joukkoon, eikä massaan jää paakkuja.

2. Sulata suklaat ja lisää ne täytemassaan samalla sekoittaen sähkövatkaimella. Huomio ettei suklaa ole aivan tulikuumaa tai se voi tehdä massasta rakeisen. Lisää sokeri oman maun mukaan.

3. Jaa täytemassa kahteen osaan mikäli haluat kerrosten väliin keksikerroksen.

4. Liota 1 liivatelehti kylmässä vedessä noin 5-10min. Kuumenna kerma tai maito lähes kiehuvaksi ja ota pois liedeltä. Lisää liivatalehti nesteeseen koko ajan sekoitellen kunnes liivate on täysin sulanut nesteen joukkoon.

5. Anna liivatenesteen jäähtyä hetki, ettei se ole liian kuumaa ja muutu kokkareiseksi täytteeseen lisätessä. Neste saa olla lämmöltään lähes kädenlämpöistä.Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.

6.Aseta ensimmäinen täytekerros vuokaan keksipohjan päälle ja hyydytä 20min pakastimessa ennen kuin jatkat kakun kasaamista.

7. Jos laitat kerrosten väliin keksiä niin sen voit laittaa heti kun ensimmäinen täytekerros on hieman jämäköitynyt. Painele keksinmurut kevyesti täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita kakku vielä pakastimeen siksi aikaa kun valmistat Toisen täytekerroksen loppuun.

8. Liota taas liivatelehti kylmässä vedessä 5-10min ja valmista liivateneste samalla tavalla kuin jo aiemmin ohjeessa mainittu. Samoin liivatteen lisääminen täytemassaan aiemman ohjeen mukaan. Lisää tämä täyte sitten hieman jo kovettuneen keksikerroksen päälle.

Kakun voit hyydyttää loppuun joko jääkaapissa tai pakastimessa omasta aikataulustasi riippuen. Pakastimessa hyydyttämällä kakku on jo irrotus valmis noin tunnin päästä viimeisen kerroksen lisäämisestä. Jääkaapissa aikaa menee hieman pitempään.

Jos haluat tehdä kakun isompaan vuokaan, kuten esim. 20cm halkaisijan vuokaan, kannattaa tehdä tuplamäärä. Jos et halua kakusta niin korkeaa, riittänee kun täytteen tekee 1,5 kertaisena, mutta keksipohja ohje kannattaa silti tehdä tuplana.