Mehevä suklaakakkupohja

03.12.2019


Tämä pohja on tehty 20cm vuokaan, eli alla olevaan ohjeeseen lisätty 1/3 lisää raaka-aineita. Pohjan korkeus arviolta noin 12cm. Tähän kakkuun olisi tullut 3 täyte väliä, mutta en tarvinnut niin suurta kakkua, joten leikkasin yhden pohjan omaan käyttöön. Tämä kakku ilman sitä yhtä täyteväliä oli mitoitettu noin 15 hengelle, sanoisin että kolmella täytevälillä riittää jopa 20 hengelle, koska on koostumukseltaan raskaampaa kuin perus täytekakku.


Suklaakakkupohja (tämä ohje aika korkeaan pohjaan 15-18cm vuokaan tai 20-22cm vuokallavähän matalampaan pohjaan)

3dl vehnäjauhoja

2,25dl perunajauhoja

4tl leivinjauhetta

1tl suolaa

3tl vaniljasokeria

2,25dl tummaa leivontakaakaota

225g voita

5,25dl sokeria

4-5 munaa(koosta riippuen)

4,5dl kädenlämpöistä maitoa

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.

2. Lisää munat joko yksitellen tai kaksi kerrallaan ja vatkaa vaahtoon.

3. Yhdistä kaikki loput kuivat aineet omaan astiaan. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. HUOM. Liian kuuma maito tekee taikinasta vetelämpää. Tämä taikina ei ole tönkön paksua, muttei kuulu olla ihan liruakaan koostumukseltaan. Korotan vuokien reunoja leivinpaperikaistaleilla jos vuokat ovat matalia. Jätä reunaan vähintään 1/3 vuokan korkeudesta kohoamisvaraa.

4. Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa 1-2,5h riippuen taikinan koosta.

Taikinamääriä korkeille pohjille:

20cm vuokaan 1/3 lisää raaka-aineita ainesosat X 1,33

26cm vuokaan 1/2 lisää raaka-aineita, ainesosat X 1,5

30cm vuokaan kaksinkertainen määrä raaka-aineita, ainesosat X 2

Jos haluat matalamman kakun, tee taikina hieman suurempaan vuokaan kuin noissa minun ohjeissani. Esim. 20cm pohja ohje johonkin 24 cm vuokaan. Jos kuitenkin koet että taikinaa on liikaa omiin tarpeisiin, voit tehdä ylimääräisestä esim. suklaamuffinsseja. Jos taas koet että valmis pohja on liian iso, tee ylimääräisestä vaikka kakkutikkareita tai "suklaapiiras" niin kuin itse tein ylimääräisestä pohjasta,moussesta ja marjoista.