Mansikka-valkosuklaa juustokakku

30.06.2019

Tällä viikolla sain valmistaa ystävän lapsen syntymäpäiville pari kakkua. Toinen oli ihan vain perinteinen mansikkakermakakku ja sitten oli lisäksi tämä juustokakku. Näin kesäaikaan on ihanaa kun on paljon tuoreita raaka-aineita tarjolla leivontaan. Kauteen sopivasti käytin kermakakun lisäksi mansikkaa myös juustokakussa. Toisena täytteenä oli valkosuklaa, jonka kanssa sopiikin tosi moni maku yhteen. Koska valkosuklaa on maultaan tosi makea niin tykkään käyttää sen kaverina yleensä jotain raikasta marjaa tai hedelmää. Kiilteeseen käytin mansikkakeittoa, jota saa kaupasta ostettua litran tölkissä. Siihen lisäsin hieman punaista elintarvikeväriä kirkastamaan punaisen sävyä.

  Koska meidän auto on edelleen Varkaudessa korjaamolla, sai kakkujen saajat itse minulle aineksia kuskata. Ei nuo lämpimät kelit ole oikein kermalle ystävällisiä kuljetella polkupyörällä. Nämä kakut menivätkin ihan vain lahjaksi ja päästiin niitä sitten itsekin syömään nyt lauantaina. Tähän alle laitan vielä ohjeen kakusta.


Koristeena kermaa, keksinmuruja, mansikoita, valkosuklaarullia ja sitruunamelissan lehtiä.


Mansikka-valkosuklaajuustokakku 20cm vuokaan (vuokan reunoja korotettu)


Pohja:

200g kaurakeksejä murskattuna

60g voita sulatettuna


Valkosuklaatäyte:

n. 1 levy Pandan valkosuklaata

1pkt maustamatonta tuorejuustoa

ripaus vaniljasokeria

2dl kuohukermaa

2 liivatelehteä

0,5dl kermaa/maitoa

(sokeria jos koet tarpeelliseksi 0,5dl)


Mansikkatäyte:

200g mansikoita soseutettuna tai osittain soseutettuna

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

2dl kuohukermaa

3 liivatelehteä

0,5dl nestettä (esim. vesi, mansikkamehu tms.)

sokeria n. 0,5dl-1dl oman maun mukaan


Mansikkakiille:

2dl mansikkakeittoa

2 liivatelehteä

hieman punaista elintarvikeväriä


HUOM. Jos haluat paksumman kiillekerroksen on kiilteen määrää helppo suurentaa niin että lisää aina yhden liivatelehden neste-desilitraa kohden.Keksipohja:

murskaa keksit hienoksi muruksi joko tehosekoittimella tai käsin pussissa käyttäen lihanuijaa murskaamiseen. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele irtopohjavuokan pohjalle ja laita odottamaan jääkaappiin.

Valkosuklaatäyte:

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.

2. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja lisää siihen sitten tuorejuusto. Vatkaa seos tasaiseksi. Tuorejuusto kannattaa notkistaa ennen kermaan yhdistämistä, näin saat seoksesta helpommin tasaisen, eikä juustosta jää paakkuja massaan.

3. Sulata valkosuklaa esim. mikrossa pienellä teholla ja lisää tuorejuustomassaan koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Tarkista ennen laittoa ettei suklaa ole liian kuumaa tai se voi muuttua rakeiseksi massaan yhdistettäessä. Lisää sokeria jos haluat, itse en lisännyt.

4. Kuumenna kerma/maito. Ota pois levyltä kun kiehahtanut. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan vesitilkkaan koko ajan sekoittaen.

5. Tarkista ettei liivateneste ole kuumaa ja lisää se ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.

HUOM. Itse tässä vaiheessa korotan irtopohjavuokan reunoja leivinpaperi kaistaleilla, sillä tällä ohjeella kakusta tulee korkean mallinen. Sipaise esim. öljyä vuokan reunoihin niin leivinpaperipalat tarttuvat ja pysyvät hyvin paikoillaan.

6. Kaada massa irtopohjavuokaan kakkupohjan tai keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin. Anna hyytyä ainakin noin tunti ennen mustikkakerroksen lisäämistä.


Mansikkatäyte:

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.

2. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja lisää siihen sitten tuorejuusto. Vatkaa seos tasaiseksi.

3. Jos käytät pakastemansikoita, sulata ne lähes sulaksi asti ja soseuta niitä hieman. Ulkomaalaiset marjat tulee kiehauttaa ennen käyttöä! Lisää mansikat tuorejuustomassaan. Mausta sokerilla mieleisesi makuiseksi.

4. . Kuumenna esim. vesi ja lisää siihen hieman sitruunamehua. Ota pois levyltä kun kiehahtanut. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan vesitilkkaan koko ajan sekoittaen.

5. Tarkista ettei liivateneste ole kuumaa ja lisää se ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.

6. Lisää mansikkatäyte valkosuklaatäytteen päälle.

HUOM. Mitä ohuempi massa, sitä tasaisemmat ovat näiden kerroksien rajat. Paksuutta on helppo säädellä liivatenesteen määrällä ja sillä, miten paksuksi vatkaat kuohukermavaahdon.


Mansikkakiille:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ohjeen mukaan 5-10 minuutiksi. Laita marjakeitto kattilaan ja lisää elintarvikeväri (pastaväri). Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää siihen liivatelehdet(purista ylimääräinen vesi pois) koko ajan sekoittaen. Anna kiilteen jäähtyä kädenlämpöiseksi välillä sekoitellen. Liian kuuma kiille kerros sulattaa alempaa täytekerrosta lisätessä ja kiilteen joukkoon voi nousta kokkareita alemmasta täytteestä!

Lisää kiille jäähtyneenä kakun päälle ja anna kakun hyytyä vielä useampi tunti jääkaapissa. Kiillettä ei kannata hyydyttää pakastimessa, sillä sen pintaan voi tulla jäähilettä, koska se on niin nestemäistä.