Makeaa ja suolaista pizzaa pizzateräksellä

12.06.2020
Tässä kevään aikana sain osallistua kivaan kaupalliseen juttuun, jossa sain käyttööni MyPizza pizzateräksen, pizza lapion ja leivonta alustan. Olen aina paistanut pizzat uunipellillä ja nyt pääsin kokeilemaan millaista pizzaa syntyy pizzateräksen avulla. Ero pellillä paistetun ja teräksellä paistetun pizzan välillä oli huomattava. Pellillä paistettuna pizzan pohja jää pehmeäksi, mutta pizzateräksellä pohjaan saa rapeutta ja ravintola tyyppisen rakenteen. Täten voin lämpimästi suositella pizza hifistelijöille pizzaterästä, sillä se on kestävä ja elinikäinen sijoitus. Pizzateräs ei myöskään halkea niin kuin pizzakivelle voi käydä suurien lämpötilamuutosten vuoksi. Lisää tietoa pizzateräksestä on reseptieni yhteydessä. 


 


Nyt itse resepteihin. Ensimmäisenä kerron hieman valmistamistani makeasta pizzasta. Makeat pizzat eivät ole toki niin suuressa suosiossa kuin suolaiset, mutta tämä on mukavaa vaihtelua jälkiruokiin. Valmistin Vadelma-vaahtokarkki pizzan, jossa ns. "tomaattikastikkeena" toimii vadelmista keitetty kastike. Tämä olikin ainoa täyte joka paistettiin pizzapohjan kanssa, muut täytteet lisättiin paistetun pizzan päälle. Pizzaan kuului tuoreita vadelmia, vaahtokarkkeja sekä vaahtokarkeista valmistettu kastike. Pohja tässä pizzassa on pullataikinan tyyppinen, eli halutessaan sitä voi maustaa vaikka kardemummalla. Ohjeen tähän herkkuun löydät alla olevasta linkistä:

https://kohokohta.com/ruoka/vaahtokarkki-vadelma-pizza-kotimaisella-pizzateraksella-herkullisen-rapea-lopputulos/
Tässä kuva vadelma vaahtokarkki pizzasta. Koristelun pizzan sitruunamelissan lehdillä. Pizzan alla Mypizzan pizza lapio.


Toinen valmistamani pitsa oli kana-appelsiini pizza kermaisella currykastikkeella. Pizzaan harvemmin yhdistetään appelsiinia, joten päätin kokeilla tällaista erikoisempaa yhdistelmää. Toimivat erinomaisesti yhdessä. Huomioitavaa appelsiineissa oli se, että kalvot poistetaan mahdollisimman hyvin. Jos kalvot jättää appelsiineihin, saattavat ne tuoda paistettuna kitkerää makua pizzaan. Kaikki muut ainekset on paistettu pohjan kanssa paitsi lopuksi laitettu currykastike tulee vasta valmiin pizzan päälle. Tässä pizzassa pohjataikina on valmistettu jääkaappiin jo edellisenä päivänä kohoamaan. Valmistus vaatii siis hieman enemmän aikaa, mutta on toki vaivan arvoista. Linkki ohjeeseen alempana:

https://kohokohta.com/ruoka/kana-appelsiini-pizza-kermaisella-currykastikkeella/<br>