Lomailua ja juhannusvieraita

30.06.2019

Ennen juhannusta meidän vanhempi tytär jäi kesälomalle päivähoidosta, joten kyseisestä syystä on ollut paljon muuta aktiviteettia kuin istua koneelle kirjoittamaan. Toki on tullut paljon leivottua kaikenlaista, vaikka lapset pyörineetkin ympärillä päivät. Reissukin tuli heitettyä Tampereelle ja Särkänniemessä käyty pienen hurjapään kanssa päivä laitteissa heilumassa. Mukava oli päästä jossain käymään ja pari yötä viettää hotellissa. Ei niin mukavaa kylläkään kun auto taas vaihteeksi hajosi kotiin paluu matkalla, mutta onneksi kotiin päästiin suht vaivattomasti, vaikka matkaa oli vielä yli 200km ajettavana.

No se siitä lomailusta, perjantai päivä meni kotihommissa kun juhannukseksi oli tulossa miehen sukulaisia Lahdesta meille kylään. Eihän sitä pysty olemaan leipomatta, joten juhannukseksi piti jonkinlainen kakku saada valmistaa. Ei ollut pahemmin kaupassa sinä päivänä enää mansikoita myytävänä, joten piti vihannespuolelta ostaa joku aika hinnakas rasia, että saisi edes vähän kesäisesti kakkua koristella. Mitään erikoista tähän kakkuun en oikeastaan valmistanut, perus sokerikakkupohja ja mansikkaa ja kermavaahtoa välissä. Tässä kirjoituksen lopuksi siis lähinnä inspiraatio kuvana koristelua, johon hyödynsin ulkona kukkivaa juhannusruusua ja mansikoita leikkelin kukkamaiseen muotoon kakun päälle. 

Ristikkokuvio tehty sulatetulla suklaalla leivinpaperinpaloille jotka laitettu sitten kakun sivuille ja kylmään kovettumaan. Päällä myös suklaavaluma, joka tehty kaikista mahdollisista jämäsuklaista mitä vain kaapista löysin. Tästä tuli kiva ja vähän erilainen mansikkakakun koristelu ja myös edullinen jos ei lasketa noita mansikoita joista jouduin vähän ylimääräistä maksamaan. En ole hirveän innostunut käyttämään kaupan kukkia koristeena, koska niissä yleensä on kaikennäköisiä myrkkyjä/torjunta-aineita. Kesä onkin siitä kiva vuodenaika, että ulkoa löytyy tosi paljon syötäviä ja kakkuystävällisiä kasveja ja kukkia joilla koristella. Netissä googlettamalla löytyy hyvin listattuna mitä kaikkia kukkia voi syödä ja mitkä eivät ole myrkyllisiä. Kukat kannattaa liotella hyvin vedessä jos ei halua että kakussa kömpii kaiken maailman pikku ötököitä.

                                      Juhannusvieraat tiesi mitä meille kannattaa lahjaksi tuoda :D