Lehtijuttuja kakuista

10.02.2020
Viime kuun puolella valmistin metsä aiheisen kakun 1-vuotis syntymäpäiville. Olin jo aiemmin tehnyt koivuaiheisen kakun, joten nyt halusin kokeilla tehdä erilaisen puukakun. Tällä kertaa testasin kuinka hyvin saisin toteutettua kakun muotoilun ilman sokerimassaa. Valmistin mänty kakkuni kuorrutteen marenkivoikreemistä. Se toimikin kuorrutteena erinomaisesti. Kunnse oli kovettunut tarpeeksi jääkaapissa, oli sitä helppo viimeistellä maalaamalla pastaväreillä ja tummalla leivontakaakaolla.

   Enpä olisi arvannut millaista suosiota kyseinen kakku sai Facebookin leivontaryhmissä. Kakkukuvani saivat tuhansittain tykkäyksiä, mikä todella yllätti. Viikonlopun jälkeen maanantaina minuun otti yhteyttä Iltalehden toimittaja, joka sitten halusi tehdä kakuistani lehteen uutisjutun. Toki suostuin, olihan tämä ainutlaatuinen tilaisuus. Vielä suurempi ylkätys oli että kakkuni olivat myöhemmin myös Satakunnan Kansa lehdessä sekä Aamulehdessä. Kävipä vielä paikallinenkin toimittaja haastattelemassa lehtijuttuun, siitä lisäö myöhemmin. Tällainen huomio inspiroi kokeilemaan uusia juttuja kakkujen parissa ja piristää kummasti harmaata arkea. 

Tähän alle laittelen kuvat kakuista ja linkin iltalehden juttuun. Kakun sisällöstä kerron sitten myöhemmin kunhan on enemmän aikaa kirjoittaa. 
 Linkki iltalehden kirjoitukseen:

https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/50014f3b-f928-457a-9544-b7edfad4d171<br>Sen verran kerron kakun pinnan teosta että kaikki pinnar ovat marenkivoikreemiä. Sivuille tullut kreemi värjätty ruskeaksi tummalla suklaalla, joukkoon sopivaa sävyä tuomaan on laitettu hieman leivontakaakaota sekä mustaa pastaväriä. 


Sivujen kuvio on tehty kapean levityslastan avulla. Lastalla myös kaiverrettu syvempiä uria/koloja. 

Kun pinta kovettui tein lisää kuvioita puisen grillitikun avulla. Pintaa on lopuksi sävytetty mustalla pastavärillä sekä tummalla leivontakaakaolla. Puunkannon päällysosaan kreemiä on värjätty ivory värisellä pastavärillä. Urat ja vuosirenkaat myös tehty puisella grillitikulla niin kuin sivujenkin kuviointi. Lopuksi viimeistelty maalaamalla ja sävyttämällä pastaväreillä (ivory, musta) ja tummalla leivontakaakaolla käyttäen tarvittaessa vettä ohenteena.


Oli tosi hauska projekti, eikä tarvinnut tehdä sokerimassa kuorrutetta eli yksi työvaihe säästyi. Toki tähän saa uppoamaan paljon aikaa jos haluaa tehdä oikein viimeisen päälle yksityiskohdat. Teen varmasti toistekin tällaisen. ☺️

Tämän kakun ohje löytyy nyt kokonaisuudessaan tämän linkin kautta: