Laskiainen lähestyy

19.02.2020
Vähitellen lähestytään laskiaista. Moni on varmasti ottanut jo varaslähdön ja syönyt laskiaispullia. Itse valmistin ensimmäiset pullat jo viime kuun puolella kun oli isompi pullien pyöritys urakka käsillä. Lupasin tehdä naapureille pullaa, joita he aikoivat viedä kuoroporukan kokoukseen mukanaan. Meni vähän överiksi taikinan kanssa kun pääton tehdä kahden litran taikinan.. Ei siinä muuten mitään, mutta olin arvioinut jauhojen riittävyyden väärin ja en päässyt heti jauhoja ostamaan kun mies oli omilla asioillaan autolla. Eihän se auttanut kuin kävellä naaöurin ovelle ja kysellä jauhoja. Onnekdi oli heillä juuri riittävä määrä että sain taikinani kohoamaan.

Seuraavana päivänä innostuin uudesta ideasta. Silloin ei tietenkään suta muu kuin päästä leipomaan. Halusin kokeilla tehdä hyydytetyn laskiaispulla juustokakun. Tässä kakussa pohjana toimi tietysti pullasta leikatut viipaleet ja päälle asettelin pullanlohkoja. Täyte oli kermainen ja halutessaan senkin joukkoon olisi voinut murentaa pullan paloja. Vadelmasta tein hyydykkeen pohjakerroksen päälle. 


Kakku koristeltu pullanlohkoilla, kermalla, rosmariinilla ja mantelilastuilla. Päälle vielä ripoteltu tomusokeria.


Syy siihen, miksi julkaisen tämän pullakakkuni vasta nyt on se että tämän ohje ei löydykään omasta blogistani. Vein leivontaharrastustani hieman eteenpäin ja aloin kirjoittaa ohjeita myös toiselle sivustolle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö uusia ohjeita tulisi näille omille sivuillenikin. Osa ohjeista menee siis sivuille www.kohokohta.com

mutta niihin ohjeisiin laitan vähintään linkin tännekin sivuille ja mahdollisesti vaihekuvia, joita ei tuolla sivulla ole. Tämän kakun ohje löytyy alla olevasta linkistä:

https://kohokohta.com/ruoka/laskiaispulla-juustokakku-herkkukombo-ihanan-kermaisella-taytteella/Tässä lopuksi vielä kuva miten asettelin pullan siivut vuokan pohjalle.