Korvapuustien valmistusvinkit

02.04.2020
Tässä kirjoituksessa kerron miten valmistan itse korvapuustit. Toivottavasti tällä ohjeella sinäkin saat puustisi onnistumaan. ❤️

 

 Hyvä korvapuustitaikina on kimmoisa ja napakka. Kaulitsemiseen saattaa joutua käyttämään aikaa, että siitä saa sopivan ohuen ja tasaisen. Kaulitsen ison levyn, joka on paksuudeltaan maksimissaan 0,5cm. Kaulitun levyn koko on noin (leveys) 50cm X (korkeus) 30-35cm. Korkeus vaikuttaa kierteiden määrään, leveys sen sijaan vain pullien lukumäärään. Jotta saan levystä symmetrisen, leikkaan sivut tasaiseksi, että taikinalevy on nelikulmainen.

Täytteiden määrä on yksi ratkaiseva tekijä pullan koossa pysymiseen. Jos voita on liikaa niin pulla yleensä leviää uunissa. Tähän taikinalevyyn käytin noin 50g huoneenlämpöistä voita. Se levitetään ohueksi kerrokseksi taikinalevyn päälle. Taikinalevyn häntäpäähän voi jättää parin sentin korkuisen alueen johon ei voita laiteta. Näin varmistetaan ettei pullan "häntä pää" luisu herkemmin pois pullan alta paistaessa. 

Seuraavaksi laitan taikinalevylle koko alueelle hienoa sokeria näkyvän kerroksen. Viimeiseksi ripottelen näkyvän kerroksen kanelia muiden täytteiden päälle taikinan koko alueelle. 

Nyt kun taikinalevy on täytetty, aloitan rullaamisen. Rullaa taikinasta tiukka ja napakka rulla. Rullaa niin että levyn loppupää jää rullan alle. Kun leikkaat rullasta paloja, niiden kuuluu olla kolmion muotoisia, että pullasta tulee päältä kapeampi ja kerrokset erottuvat kauniisti. Eli leikkaa vuorotellen rullan puolelta toiselle kapeaa ja leveää puolta. Kolmion leveä pää eli pullan pohjaksi tuleva puoli on noin 3cm ja kapeampi "kolmion kärki" eli päälle tuleva osa on noin puolet tästä 1-1,5cm leveä. 

Kun olet leikannut kaikkki pullat, voit aloittaa muotoilun korvapuustiksi. Tässä vaiheessa pullat käännetään niin, että kolmioiden kapein puoli tulee pullan päälle ja levein kohta tulee pohjaksi. Jos pullan häntä nousee esiin, kannattaa se venyttää pullan alle. 

Tämän jälkeen paina voimakkaasti pullaa keskeltä etusormilla, jotta sen kerrokset tulevat sivuilta kauniisti esiin. Kun painat pullia tässä vaiheessa reilusti, niin niitä ei tarvitse painaa enää uudestaan ennen paistoa. Pulla voi näyttää litteältä, mutta se kohoaa vielä liinan alla ja uunissa, joten tämä ei haittaa. 

Pullat voidellaan kananmunalla ja halutessa päälle voi ripotella raesokeria tai hienoa sokeria. Paistan korvapuustit samassa lämpötilassa kuin muutkin pullat eli noin 225 asteessa. 

Tälle ohjeistukselle oli kysyntää, harmi kun en ottanut pullien valmistuksesta kuvia. Toivottavasti nämä ohjeet olivat kuitenkin selkeitä ja helposti ymmärrettävissä. Ehkä myöhemmin voin liittää ohjeeseen vaihekuvia sitten kun valmistan näitä uudelleen. ☺️