Kivikakku ja lehtiartikkeli

19.02.2020
Kantokakun myötä myös oman paikkakuntani lehti oli kiinnostunut kirjoittamaan kakuistani ja minusta lehtijutun. Aluksi olin suunnitellut että teen haastattelua varten vain jonkin peruskakun, sillä toimittaja halusi ottaa kuvan jossa teen/koristelen jotain kakkua. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat ja halusin kokeilla jotain uutta.

Jatkoin sitten luonto teemalla ja halusin kokeilla tehdä kivikakkua. Kakku ei tietenkään sisällä kiveä vaan on kuorrutettu kiven näköiseksi. Siihen lisäksi halusin kokeilla valmistaa oravan muromassasta päälle koristeeksi. Kivi onnistui täydellisesti, oravaan en ollut täysin tyytyväinen. Tässä alla muutamia kuvia kakkuun liittyen ja kertomusta miten kakun pinta on valmistettu. 


Tässä lehtijuttu leipomisestani.Kivi on kuorrutettu marenkivoikreemillä, kuten myös oravakin. Ohje marenkivoikreemiin löytyy kinuskikissan sivuilta Kivessä pohjalla on vaaleanharmaa kreemi, johon on vielä pintaan lisätty sinne tänne hieman tummemman harmaata kreemiä. Kun kivi on kuorrutettu ja pinta kovettunut jääkaapissa, lopuksi sävytin ja maalasin pintaa mustalla ja valkoisella pastavärillä sekä tummalla leivontakaakaolla. Sammal on tehty vaaleasta kakkupohjasta joka myös värjätty pastaväreillä ja kaakaolla.Tässä kuva keskeneräisenä. Kakku on muotoiltu niin että olen kovettanut moussetäytteisen pyöreän kakun pakastimessa ja asettanut sen kyljelleen kakkualustalle. Eli pyöreästä kakusta on leikattu yksi sivu tasaiseksi että se pysyy hyvin alustallaan ns. pystyasennossa. Siitä sitten veistin paloja päältä pois että sain kiveen halutun muodon. Irrotettuja kakkusiivuja voi liittää sivuille kreemin avulla muotoiluun. Kaiversin vielä ennen kuorrutusta sivuille muutamia syvempiä uria ettei pinta olisi ihan tasainen.

Tämä kakku oli neljän munan kakku ja kakun sekä oravan kuorrutukseen riitti hyvin yksi annos kinuskikissan marenkivoikreemiä. 


Tässä orava ennen kuorrutusta ja maalausta. Muromassan muotoilu oli yllättävän helppoa. Senkin ohje löytyy kinuskikissan sivuilta. Tätä voi siis päällystää myös sokerimassalla.