Helppo  kinkkuvoileipäkakku

30.03.2020


Helppo kinkkuvoileipäkakku n. 20 hengelle 


24 viipaletta Vaasan monivilja iso paahto paahtoleipää 


Kostutus

N. 4dl  vettä 

Puolikas fond du Chef beef lihaliemikuutio (hyytelömäinen) 


Täyte

3 prk kermaviiliä

1,5ps kinkkusuikaletta

Vähän vajaa 1/2 prk Felix sinappikurkkusalaattia

4tl Grillaus/yleismaustetta 

Pari tl suolaa

Ripaus valkopippuria


Kuorrute

3pkt Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa

5dl Kuohukermaa

0,5tl suolaa

Ripaus valkopippuria 


Voileipäkakku kannattaa täyttää vuorokausi ennen tarjoilua jääkaappiin, jotta se kerkeää maustua ja tekeytyä.


Kuorrutteen voit laittaa samalla kun täyttää, tai tarjoilupäivänä. Koristelu kannattaa tehdä mahdollisimman lähellä tarjoilua, että koristeet säilyttävät muotonsa eivätkä ala nahistua. 


Leikkaa paahtoleipä viipaleista reunat pois. Vaihtoehtoisesti voit jättää uloimmat reunat leikkaamatta, näin kakku on helpompi kuorruttaa kun ulkoreunat ovat jämäkämmät. Muista kostuttaa reunst kunnolla jos jätät reunat leikkaamatta. 

Kiehauta vesi ja puolikas lihaliemi (hyytelö) kuutio. 

Voileipäkakku on koottu niin että jokaisessa kerroksessa on 6kpl paahtoleipäpaloja. Leipäpaloja on siis neljä kerrosta, eli täytettä tulee kolmeen kerrokseen.

Jokaisen kerroksen kostutukseen on varattu noin 1 desilitra lihalientä. 

Valmista täyte. Kaikki täytteen ainekset sekoitetaan yhteen. Lisää suolaa ensin 1tl ja maista riittävyys.

Koska grillausmauste sisältää yleensä suolaa niin suolaa täytteeseen ei tarvitse lisätä kuin korkeintaan 2 teelusikallista. 


Aloita kakun täyttäminen. Kostuta jokainen täytekerros lihaliemellä ennen täytteen laittoa. Kostuta myös päällimmäiset leipäpalat. 

Jos et kuorruta kakkua heti täytön jälkeen , vedä kakun ympärille kelmu ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 


Valmista kuorrute. Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä jämäkäksi vaahdoksi ja mausta suolalla sekä valkopippurilla makusi mukaan. Levitä kuorrute tasaisesti kakun pintaan. Jos haluat tehdä koristepursotuksia kuorrutteella, tee sitä hieman enemmän. 


Kakkuni koristelin herneen versoilla, ohuella palvikinkulla, tuorekurkusta muotilla leikatuilla tähdillä ja kuorimaveitsellä tehdyillä kurkkunauhoilla.