Kakkuja ja kaaosta

02.04.2019

Pari viimeistä viikkoa on ollut hieman kaoottista. Kuopus yrittää työstää seuraavia hampaitaan, joten yöunet on jääneet vähiin tai ainakin hyvin huonoiksi. Yrittänyt tässä sitten kahlata omia ja vieraiden leipomisprojekteja kasaan. Viime viikon ikimuistoinen kakkumoka pyörii vieläkin mielessä. Tosin sen virheen minkä tein pystyin vielä korjaamaan, onneksi. 

Kerrottakoon lyhyesti, että minulta tilattiin gluteeniton kakku.. No eihän siinä mitään ongelmaa sinänsä, koska käytän kakkupohjissa aina sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta, mutta meninpä sitten vuokan leivittämään kauramannasuurimoilla ajatuksissani. Täytin kakun aivan normaalisti ja sitten kun meinasin päiväunet ottaa, niin tämä asia iski kuin salama kirkkaalta taivaalta päähäni. Kyllä ärsytti niin paljon. Ikinä ei ole tällaista sattunut, syytän huonosti nukuttuja öitä tästä ajatuskatkoksesta. Eihän se auttanut kuin tehdä pikainen minikakku sitten vielä lisäksi, eli sillä sain asian korjattua. Harmitti silti, vaikka asia oli kunnossa. Kakut tulivat koirayhdistyksen kokoukseen, joten aihe oli vähän erikoisempi. Koristeeksi haluttiin palkintoruusukkeet.

Ylemmässä kuvassa se pääkakku ja alemmassa se jämäaineksista kasattu pikakakku. Hankala oli koristella kun ei ollut edes sopivan pieniä tyllia pursotuksiin.. Sokerimassat värjätty itse Wiltonin pastaväreillä ja kerma myöskin värjätty samoilla väreillä. Teksteihin käytetty elintarviketussia. Kerman kuvio reunoille tehty niin että pursotetaan pyöreitä palloja yksitellen, vedetään se pallo aina toisesta sivusta sileäksi pyöreäpäisellä veitsellä/lastalla ja pursotetaan sitten seuraava pallo tähän sileän kohdan päälle. Tämä on hyvin hidasta hommaa, varsinkin useammalla värillä, mutta tulipahan kokeiltua.

No nyt sitten viikonlopulle ei ollut mitään ohjelmaa, kunnes perjantaina soitti tytön hoitotäti kesken päivän. Arvelin, että mitähän siellä hoidossa on nyt tapahtunut. Ei liittynyt millään tavalla hoitoon, vaan kakkua kyseli hoitaja minulta sunnuntaille. En normaalisti tee edes parin päivän varoitusajalla, mutta kun kyseessä näinkin tuttu, eikä mikään vaativa asiakas, niin mielelläni otin tämän tilauksen vastaan. Sain siis tehdä ihan millaisen halusin niin sinälläänkin mukavaa ajanvietettä oli lauantaille. Nyt kevään koittaessa on kiva tehdä värikkäitä kakkuja ja kokeilla vähän erilaisia koristelutekniikoita. 

Tähän hoitotädin kakkuun käytin kerman värjäykseen Wiltonin pastavärejä, punaista ja keltaista yhdistettynä. Käytän kerman joukossa pientä määrää tuorejuustoa, jotta se pysyy jämäkämpänä pursotuksissa. Sivut on pursotettu koripunos tyllalla ja lehtityllalla (städter). Yläosan pursotus tehty tähtityllalla (wilton M1). Kakun päällä oleva "pyörre" tehty pyöreän veitsen päällä vedellen keskeltä reunoja kohti.