Homer olutkakku

06.05.2019

Tällä viikolla juhlittiin miehen 30v. syntymäpäiviä. Kaiken kaikkiaan tein kolme erilaista kakkua, sillä vieraitakin kävi kolmena päivänä perjantaista alkaen. Kaksi kakkua oli ihan perus täytekakkuja ja yksi juustokakku lisäksi. Halusin kehitellä perjantaille jotain vähän erikoisempaa, koska silloin miehelleni oli tulossa kavereita iltaa viettämään, saunomaan ja syömään. Siinä pitkin alkanutta viikkoa mietin ja mietin, että millaisen kakun tekisin. Mies oli jo aiemmin ihastunut tekemääni tilaus olut-tuoppikakkuun ja sanonut että sellaisen haluaisi itselleenkin. Mutta toisaalta tämä kakku oli toteutettu pitkälti sokerimassalla, josta me ei sitten niinkään itse tykätä. Hylkäsin sitten suunnitelman osittain.

  Mutta sitten idea iski kuin salama kirkkaalta taivaalta yksi päivä netissä surffaillessa. Mitään vastaavaa ei netin kuvista löytynyt, idea sai alkunsa siitä kun olin nähnyt sellaisia kakkuja joissa Homer Simpson tavoittelee donitseja. Tietystihän Homer aihe sopisi olutkakkuunkin, sillä hänhän rakastaa olutta. Eihän se auttanut muu kuin alkaa etsiä sopivaa kuvaa netin kautta ja sitten siitä käsivaralla piirtämään sokerimassaan kaikki muut kohdat paitsi ääriviivat. Onneksi tykkään piirtämisestä, olisi varmasti saattanut muuten jäädä toteuttamatta. HUOM. Tämä sokerimassakuva kannattaa tehdä vähintään pari päivää aiemmin kuin kakku, että se ehtii kovettua tarpeeksi. Ja koska en halunnut käyttää sokerimassaa itse kakkuun, tein sen reunat suklaasta. Tämä suklaareuna oli kiva idea ja erittäin helppo toteuttaa. Tähän alle kuvia ja vähän jotain kertomusta näistä koristeluista, joista kakkuni koostuu.

Suklaareuna oli paljon toimivampi idea kuin kermakuorrutus. Sokerimassakoristeet oli helppo kiinnittää sulatetulla suklaalla, eikä tarvinnut pelätä niiden sulamista niin kuin olisi kerman päällä todennäköisesti käynyt.


Tässä "muottini" Homeriin, joka tehty paperista. Ääriviivat piirsin kaulitulle valkoiselle sokerimassalle elintarviketussilla. Sitten loput piirteet piirsin käsivaralla mallista katsoen. Teksti ajatuskuplaan on myös kirjoitettu elintarviketusseilla. Muoto kuplaan tehty Wiltonin muotilla.


 En muistanut kuvata suklaaliuskoja, joten tämä malliesimerkki ei ole se kaikista kaunein. Eikä tässä myöskään kuviointia. 

1. Suklaata sai varata sen reilu 2 Pandan suklaalevyä reunojen valmistukseen tähän 15cm halkaisijan kakkuun. Kakku suht korkea, siinä 4 kakkupohjaa kun normaalisti teen kolmella. Tein leivinpaperille liuskoja sulatetusta suklaasta, tasoittelin veitsellä. Nämä liuskat noin 16-17cm korkuisia. Liuskat siirsin pakastimeen jähmettymään. HUOM. Älä tee liian ohuita tai hajoavat tosi herkästi.

2. Kun olivat kovettuneet, otin näitä parin kappaleen erissä käsittelyyn pakastimesta. Tein puisella grillitikulla kuviota lastujen pintaan ja sen jälkeen asettelin kakun sivulle suoraan jääkaappiin etteivät ala sulaa. Kakkua en siis ottanut ollenkaan pois jääkaapista näitä asetellessa.

3. Sitten kun nämä kaikki olivat paikoillaan, laitoin vielä joihinkin liuskojen väleihin sulatettua suklaata tukemaan kakkua, että ne pysyvät varmasti paikoillaan. Tasoitin yläosasta liuskojen pyöreät päät ennen laittoa tasaiseksi.

Olut on sulatettua sokeria. Sitä sulatin noin 1,5dl. Vinkkiä tämän oluen valmistukseen toisessa blogitekstissäni :

https://cms.emmaleipoo.webnode.fi/l/tuoppikakku/

Suosittelen valelemaan olutvanan tyveen sulatettua suklaata kun tökkäät sen kakun keskelle. Näin se pysyy tiukasti kiinni kakussa kun suklaa kovettuu jääkaapissa ollessa. Myös tölkin suulle voit laittaa sulatettua suklaata, jos haluat että tölkki pysyy tiukasti kiinni kakussa. Ei myöskään kannata tehdä vanasta liian pitkää tai se ei pysy tukevasti kakussa kiinni. Itse tein aika pitkän olutvanan, mutta sain sitä hieman lyhennettyä. Tässä on toki riskinsä että olut katkeaa väärästä kohdasta, onneksi niin ei käynyt tällä kertaa.

Olutkuohut tehty ihan perus kermavaahdolla, halutessaan voi laittaa sekaan tuorejuustoa. Tällä pyöreäpäisellä tyllalla tein pallomaiset pursotukset.

Tässä käyttämäni elintarviketussit. Varjostuksia Homerin kuvaan tein Wiltonin pastavärien avulla.


Kakun koristeiden järjestys siis kasatessa:

1. Suklaareunan kiinnitys

2. sokerimassakuvien kiinnitys

3. Olutvanan kiinnitys

4. Olutkuohun pursotus

Muistathan: 

Olut vana kannattaa tehdä jo kakun kasausta edeltävänä päivänä

Sokerimassalaatat tehtävä kuivamaan pari päivää ennen kiinnitystä kakkuun ja annettava hieman kuivahtaa ennen niihin piirtämistä/maalaamista.