Helppo luumurahka

11.06.2019

Minulla aika usein jää noista kakkuhommista ylimääräisiä raaka-aineita jääkaappiin niin yritän aina keksiä niille jotain hyötykäyttöä. Ei ne yleensä jääkään kovin pitkäksi aikaa vanhenemaan kun keksin jotain leivottavaa tai kokattavaa. Nyt sitten päädyin vähän leivonta aiheen vierestä tänne lisäämään jälkiruokaohjeen. Tein luumurahkaa ylimääräisestä kermasta ja rahkasta, jotka jäivät ylioppilaskakkujen leivonnasta. Kyllähän tämäkin hieman leivontaan viittaavaa on, sillä tähän rahkaohjeeseen lisäämällä muutaman liivatteen, saa myös valmistettua hyydykekakkua.

Itse tykkään kovasti kaikenlaisista jälkiruoka-rahkoista, sillä ne ovat usein helppoja valmistaa. Makuja on niin monta kuin vain keksii aineita soveltaa. Meillä harvemmin tehdään kovin pieniä määriä rahkaa, sillä ne tekevät aina hyvin kauppansa. Tähän ohjeeseen uppoaa hyvin joululta jääneet avaamattomat luumumarmeladit jos niitä vielä pyörii kaapin perällä. Kakkuja tehdessä tein marenkikreemillä harjoituspursotuksia niin käytin niitä sitten koristeena tähän rahkaan. Tyttökin pääsi harjoittelemaan pursotuksia kun oli niin paljon ylimääräistä kreemiä. Alla ohjetta rahkaan.


Helppo luumurahka

4dl kuohukermaa

400g maitorahkaa

vähän vajaa 1prk luumumarmeladia

n. 1dl sokeria

1tl vaniljasokeria


1. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.

2. Lisää kerman joukkoon maitorahka ja sokerit.

3. Lisää lopuksi vähitellen luumumarmeladia ja maistele milloin sitä on mielestäsi sopiva määrä omaan makuusi. Itse laitoin lähes koko rasian marmeladia.

Pursoitusharjoituksia marenkivoikreemillä


Meidän 4-vuotiaan tytön harjoittelua. Vielä siitä leipuri tehdään! :)