Fortnite kakku

19.03.2019

Viime viikonloppuna minulta pyydettiin kakkua 11-vuotta täyttävän pojan syntymäpäiväjuhliin. Kysyin mikä olisi mieleinen teema kakkuun ja vastaus oli peli Fortnite. Minulle aivan tuntematon aihe kun en ole mikään pelaaja ihminen, eikä lähipiirissä ole sen ikäluokan lapsia, jotka pelaisivat videopelejä. Piti aloittaa armoton ideoiden etsiminen Instagramin kuvahaun avulla. Oli jos jonkinlaista kakkua, eli inspiraatio kuvia oli vaikka kuinka paljon. Niistä sitten valikoin mielestäni suht helposti toteutettavat koristeet kun tämä kakun teko tuli lyhyellä varoitusajalla. Viime aikoina onkin saanut tehdä paljon poikien/miesten kakkuja, mikä on ollut mukavaa vaihtelua kun usein on tyttömäisiä kakkuja. Tulee kokeiltua uusia ideoita koristeluun ja samalla tulee perehdyttyä itselle vieraisiin aihepiireihin.

Tähän alle laitan kuvan kakusta ja kerron hieman mitä olen käyttänyt kakun valmistukseen ja koristeiden tekoon.

Koristeiden alla oleva laatta on tehty mukailemaan maastokuviota yhdistämällä vihreä, ruskea ja musta sokerimassa. Massoista kannattaa pyöritellä pitkulaisen muotoiset ja laittaa ne vierekkäin ja kiertää yhteen nippuun, jotta ne sekoittuvat sopivasti. Sen jälkeen kaulita yhdistetty massa. Tästä ei tullut valitettavasti otettua vaihekuvaa. Jos laitat pötköt vain vierekkäin ja kaulitset, et saa sekoittunutta kuviota vaan värit ovat  raitana toistensa vieressä. 

HUOM. Jos tätä massaa sekoittelet ja vaivaat liikaa, alkaa se muistuttaa vähitellen enemmän mustaa kuin kuviollista.

Sokerimassa koristeisiin käytin Dr Oetkerin sokerimassoja, vihreää, mustaa ja valkoisesta värjättyä harmaata. Ruskea sokerimassa on värjätty valkoisesta käyttäen leivontakaakaota sekä punaista ja mustaa Wiltonin pastaväriä. Pastavärejä käytin myös lopuksi, että sain koristeisiin vähän lisäsävyä, eli maalasin massaa kun olin sen muotoillut koristeiksi. Muotoilu apuna käytetty Iloleipurin muotoiluvälineitä.

Olen kauhean tarkka aina yksityiskohtiin liittyen, joten selailin aikani inspiraatiokuvia Instagramista, jotta löytäisin oikeanlaisen puukon mallin. Löytyi kamalasti eri muotoisia puukkoja kakuista, mutta pääasiassa ne olivat camokuvioisia ja terä ei ollut ihan samanlainen kuin peruspuukossa, vaan tuollainen kolmiomaisempi. En siis todellakaan tiedä onko pelissä tuon mallista puukkoa, mutta yritin tehdä taustatutkimusta näiden kakkukuvien perusteella ja Googlen avulla. Hyvin kelpasi päivänsankarille. Puukko on koottu kolmesta erillisestä osasta ja kiinnitetty toisiinsa sokeritahnalla jota saa kaupasta piparien koristeluun. Kahvaa maalattu mustalla ja vihreällä Wiltonin pastavärillä.

Koska olen käynyt metsällä pikkutytöstä asti ja mieheni harrastaa myös metsästystä, oli panoksien malli helppo ottaa kun asekaapista löytyi tyhjiä hylsyjäkin. Panokset on tehty harmaaksi värjätystä sokerimassasta pyörittämällä massaa pitkulaiseksi ja pyörittämällä vielä panoksen päätä suipoksi sormien välissä. Pinnassa elintarvikekimalletta, sekä lopuksi maalasin panoksia hieman Wiltonin mustalla pastavärillä vedellä ohennettuna.

Granaattien mallejakin oli löytämissäni kakkukuvissa monenlaisia. Päädyin tekemään ihan vain vihreän ja sokan toteutin mahdollisimman yksinkertaisesti tekemällä vain nelikulmaisen laatan. Granaatin napa on tehty pyörittämällä massasta pallo ja hieman litistämällä sitä kantikkaammaksi. Tämäkin koottu sitä kaupan sokeritahnaa käyttäen. Sitten maalasin vielä varjostuksia granaattiin vihreällä ja mustalla värillä. 

Lopuksi innostuin vielä tekemään panosvyön pätkän panoksille. Tein sen massasta jonka olin värjännyt maastokuvioiseksi. Ruskeaan massaan kirjoitin vielä elintarviketussilla Fortnite ja sävytin sen reunoja leivontakaakaolla siveltimen avulla.


Yläosan pursotukseen käytetty Wiltonin tähti tyllaa ja reunoilla on käytetty koripunostyllaa ja lehtityllaa.