Gluteeniton banoffee täytekakku

30.09.2021
Banoffee kakku (gluteeniton)
(18-20cm vuokaan)

 

Pohja:
3 kananmunaa
1,25dl sokeria
1,5dl jauhoja peruna (tai muita gluteenittomia jauhoja)
1-2 banaania soseutettuna( koosta riippuen)
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot nuolijalla käännellään joukkoon. Lisää lopuksi soseutettu banaani. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 30-40 min. Kokeile kypsyys puisella grillitikulla. Jos taikinaa ei jää tikkuun on pohja kypsä. Kannattaa kokeilla parista eri kohdasta. Anna pohjan jäähtyä hetki vuokassa ennen kumoamista. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen täyttöä.

Täyte:
Kondensoitu maito, karamellisoitu 1prk
3-4 banaania osittain soseutettuna (riippuen koosta)
4dl kuohukermaa
80g tuorejuustoa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria tai vaniljapastaa

100g  gluteenittomia Digestive keksejä murskattuna


 

Kostutus
1,5dl maitoa

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Vatkaa täytteeksi tuleva kerma,tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi. Kostuta jokainen pohja kevyesti. Kakkuun saattaa riittää jopa 1dl kostutusnestettä, mutta sitä on hyvä varata hieman enemmän. Lusikoi pohjan päälle osittain soseutettua banaania. Seuraavaksi laita kerros karamellisoitua maitoa.Viimeisenä täyteväliin kerma-tuorejuustovaahto. Täytä toinen täyteväli samalla tavalla.

Kuorrutus
100g tuorejuustoa
4dl kuohukermaa
1rkl karamellisoitu kondensoitu maito
0,5dl sokeria
Keltainen elintarvike väri

Vatkaa kaikki aineet yhdessä paksuksi vaahdoksi ja kuorruta kakkusi!💕 
Kuorrutettu kakku kannattaa mahdollisuuksien myötä käyttää pakastimessa niin että pinta on mahdollisimman kylmä ja kova ennen kinuskin valutusta. 

Kinuskivalumat:
1dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
0,5tl suolaa (ei pakollinen)
Keitä kermaa ja sokeria kunnes saat vesilasi testillä kylmään veteen muodostumaan kiinteän palan kinuskia, joka kuitenkin vielä vähitellen hajoaa veteen. Anna kinuskin jäähtyä lähes täysin ennen valutusta. Älä säikähdä jos kuuma kinuski vaikuttaa ohuelta, se kyllä paksunee vielä jäähtyessään.