Banaani-suklaa uunidonitsit

14.03.2020
Nyt pitkästä aikaa saan pyhitettyä hieman aikaa kirjoittamiselle. Ohjeita olisi ruuhkaksi asti jaettavana, mutta viime aikoina kirjoittaminen on hieman tympäissyt. Teen edelleen tätä blogiani omaksi ja muiden iloksi silloin kun siltä tuntuu. Toki kirjoittamiseeni vaikuttaa sekin, että joudun hieman miettimään mitkä ohjeet julkaisen täällä blogissa ja mitä jaan Kohokohdan sivuille.

Yritän pitää molemmat lähteet elinvoimaisena unohtamatta toista. Tänne omaan blogiin tulee sitten enemmän kerrottua niitäkin omia kuulumisia, joka on samalla mukavan terapeuttista eikä pylri pelkkien ohjeiden ympärillä. 

Tähän alle ajattelin laittaa linkin banaani-suklaa uunidonitsien ohjeeseen, joka on julkaistu Kohokohdan sivuilla. Vaikka ohje on toisella sivustolla kerrok silti muutamia juttuja näiden leipomiseen liittyen tälläkin puolella. 
Näiden herkkujen ohjeen löydät tästä linkistä:

https://kohokohta.com/ruoka/banaani-suklaa-uunidonitsit/


Uunidonitseja on mielestäni mukava leipoa, sillä niistä saa koristelemalla aina eri näköisiä. Nämä ovat myös yksinkertaisia ainesosiltaan ja taikina on helppo valmistaa. 

Tällainen leivonta on mukavaa juurikin lasten kanssa kun jokainen voi koristella donitseista oman näköisensä erilaisilla strösseleillä ja kuorrutteilla. 

HUOM. Kuorruttaessa on tärkeää että donitsit ovat täysin jäähtyneitä ja pinta on saanut hieman kuivahtaa, jotta donitsit eivät ime valkosuklaakuorrutetta itseensä. Tämä ei niinkään makua haittaa, mutta vaikuttaa kuorrutteen ulkonäköön. Kuorrute on paljon peittävämpi ja kauniimpi kun se ei imeydy donitsin sisälle. 


Olen kerran tehnyt sen virheen että laitoin donitsit pussiin ja kuorrutin vasta seuraavana päivänä. Tämän myötä donitsien pinta oli mennyt pehmeäksi ja kosteammaksi ja ne imivät kuorrutteen sisälle itseensä. Hyviähän ne olivat, mutta kuorrutteen ulkonäkö ei ollut toivotunlainen peittävä vaan läpikuultava. 

Olen todennut että kuorrutteen pinnasta saa kauneimman dippaamalla donitsit yksitellen kuorrutteastiaan ja valuttamalla donitsien ylimääräiset kuorrutteet ritilän päällä. Kuorruttaminen onnistuu toki lusikankin avulla, mutta lopputulos ei ole välttämättä niin siisti kuin dippaamalla. 

Koristeet kannattaa laittaa heti kuorrutuksen jälkeen, sillä kuorrutteen jämähtäessä siihen ei oikein tartu mikään enää kunnolla. 


Nämä donitsit raidoitin lopuksi tummalla suklaalla pursottaen pursotinpussilla.